Sådan poserer du på billeder

Du kender sikkert godt til den lettere akavede følelse, som breder sig i din krop, så snart et kamera peges i din retning. Pludselig bliver du utrolig selvbevidst, og noget så simpelt som hvor du skal placere dine hænder, bliver en bekymring for dig. Du gør alt hvad du kan, for at virke naturlig og afslappet, men på billedet ligner du mest af alt en akavet lille dreng, som udstråler, at han ikke er tryg ved situationen – ikke specielt maskulint.

At kunne posere på et billede, er ikke nødvendigvis en egenskab, som er forbeholdt de få, som lever af at vise sig frem foran et kamera. I disse tider, hvor alle har et kamera i lommen i form af deres smartphones, er det særligt nyttigt, at man kan vise sig fra sin bedste side.

 

Du er langt fra alene

Du er langt fra alene, hvis du har det lidt stramt med at få taget dit billede. Det kan dog hjælpe dig gevaldigt, hvis du lærer at posere korrekt. Benytter du vores 5 tips til at posere, vil du med garanti opleve, at du bliver meget mere afslappet, når du skal foreviges på et foto. Tilmed kan du forvente, at du kommer til at tage dig endnu bedre ud på billeder.

portræt poseringer

PORTFOLIO

“What i like about photographs is that they capture a moment that’s gone forever, impossible to reproduce.”

Den eftertænksomme posering

Portræt posering

Fashion Posering

De skæve vinkler

Den naturlige posering

Stilfuld posering

Tip 1: Placering af dine fødder og ben 

Vil du fremstå maskulin og selvsikker, spiller placeringen af dine fødder og ben en afgørende rolle. Start med at sprede dine ben en smule, så afstanden mellem dine fødder svarer nogenlunde til skulderbredde.

Dernæst skal du sikre dig, at dine fødder peger udad. Undgå at fodspidserne peger indad, da dette kan få dig til at fremstå genert og sky.

Tip 2: Skift vægten til det ene ben

De fleste har en tendens til at fordele vægten ligeligt på begge ben, når de skal posere foran et kamera. En sådan positur fremgår dog ikke specielt afslappet og naturlig, hvilket får din posering til at virke påtaget.

Sørg i stedet for at placere det meste af din vægt på et af dine ben. På den måde kommer du til at virke mere rolig på billedet, samtidig med at du virker ovenpå og mere overskudsagtig.

Tip 3: Tag en indånding 

Når du tager en indånding, trækker din mave sig lidt sammen og din brystkasse udvider sig. Dette får din brystkasse til at virke større og din mave slankere.

En indånding bidrager også til en bedre positur, da de fleste retter sig op helt af sig selv, når de tager en dyb indånding.

Tip 4: Slap af i dine skuldre

Hvis du ikke skal ligne en mannequindukke, skal du huske at slappe af i skuldrene. Du kommer hurtigt til at virke stiv i kroppen, hvis ikke dine skuldre er afslappede.

Tip 5: Brug dine hænder

Du tænker formentlig ikke over, hvordan du placerer dine hænder i det daglige. Det ændrer sig dog ofte, når der peges et kamera i din retning.

Det ser fjollet og akavet ud, hvis dine hænder bare hænger og dingler, så det kan være en fordel at få klør fem til at foretage sig noget. Medmindre det giver mening for billedet, anbefaler vi ikke, at du finder din indre rapper frem og begynder at kaste håndtegn. I stedet kan noget så simpelt, som at placere den ene hånd i lommen, gøre en kæmpe forskel.

CONTACT

Flere fotoartikler

10 gode råd til julefotografering i naturen

10 gode råd til julefotografering i naturen

Som fotograf har jeg altid været fascineret af de unikke udfordringer og muligheder, som fotografering i vinterlandskabet byder på. Når julen nærmer sig, og naturen klæder sig i sit vinterdragt, er der nogle særlige tips, jeg gerne vil dele, for at hjælpe dig med at...

Portrætartikel – Portræt i fokus

Portrætartikel – Portræt i fokus

Portræt i fokus - Vi støder mere og mere på ordet "Portrætartikel" i vores arbejde. Da vi jo jobber, som freelance fotografer og fotojournalister i hele Kolding og Trekantsområdet, så får vi jo en del opgaver, der handler om portrætfotografering til forskellige...

Konfirmation fotograf

Konfirmation fotograf

Konfirmation fotograf i Kolding eller resten af trekantsområdet. Skal i sende takkekort konfirmation ud efter konfirmationen? Så skal i vel også bruge nogle flotte professionelle billeder af den skønne konfirmand? Nogle vælger også at få lavet nogle gode billeder af...