Posering

Sådan poserer du på billeder – 5 tips til mænd

Artiklen er bragt i samarbejde med ONLYMEN.dk

Sådan poserer du på billeder

Du kender sikkert godt til den lettere akavede følelse, som breder sig i din krop, så snart et kamera peges i din retning. Pludselig bliver du utrolig selvbevidst, og noget så simpelt som hvor du skal placere dine hænder, bliver en bekymring for dig. Du gør alt hvad du kan, for at virke naturlig og afslappet, men på billedet ligner du mest af alt en akavet lille dreng, som udstråler, at han ikke er tryg ved situationen – ikke specielt maskulint.

At kunne posere på et billede, er ikke nødvendigvis en egenskab, som er forbeholdt de få, som lever af at vise sig frem foran et kamera. I disse tider, hvor alle har et kamera i lommen i form af deres smartphones, er det særligt nyttigt, at man kan vise sig fra sin bedste side.

 

Du er langt fra alene

Du er langt fra alene, hvis du har det lidt stramt med at få taget dit billede. Det kan dog hjælpe dig gevaldigt, hvis du lærer at posere korrekt. Benytter du vores 5 tips til at posere, vil du med garanti opleve, at du bliver meget mere afslappet, når du skal foreviges på et foto. Tilmed kan du forvente, at du kommer til at tage dig endnu bedre ud på billeder.

portræt poseringer

PORTFOLIO

“What i like about photographs is that they capture a moment that’s gone forever, impossible to reproduce.”

Den eftertænksomme posering

Portræt posering

Fashion Posering

De skæve vinkler

Den naturlige posering

Stilfuld posering

Tip 1: Placering af dine fødder og ben 

Vil du fremstå maskulin og selvsikker, spiller placeringen af dine fødder og ben en afgørende rolle. Start med at sprede dine ben en smule, så afstanden mellem dine fødder svarer nogenlunde til skulderbredde.

Dernæst skal du sikre dig, at dine fødder peger udad. Undgå at fodspidserne peger indad, da dette kan få dig til at fremstå genert og sky.

Tip 2: Skift vægten til det ene ben

De fleste har en tendens til at fordele vægten ligeligt på begge ben, når de skal posere foran et kamera. En sådan positur fremgår dog ikke specielt afslappet og naturlig, hvilket får din posering til at virke påtaget.

Sørg i stedet for at placere det meste af din vægt på et af dine ben. På den måde kommer du til at virke mere rolig på billedet, samtidig med at du virker ovenpå og mere overskudsagtig.

Tip 3: Tag en indånding 

Når du tager en indånding, trækker din mave sig lidt sammen og din brystkasse udvider sig. Dette får din brystkasse til at virke større og din mave slankere.

En indånding bidrager også til en bedre positur, da de fleste retter sig op helt af sig selv, når de tager en dyb indånding.

Tip 4: Slap af i dine skuldre

Hvis du ikke skal ligne en mannequindukke, skal du huske at slappe af i skuldrene. Du kommer hurtigt til at virke stiv i kroppen, hvis ikke dine skuldre er afslappede.

Tip 5: Brug dine hænder

Du tænker formentlig ikke over, hvordan du placerer dine hænder i det daglige. Det ændrer sig dog ofte, når der peges et kamera i din retning.

Det ser fjollet og akavet ud, hvis dine hænder bare hænger og dingler, så det kan være en fordel at få klør fem til at foretage sig noget. Medmindre det giver mening for billedet, anbefaler vi ikke, at du finder din indre rapper frem og begynder at kaste håndtegn. I stedet kan noget så simpelt, som at placere den ene hånd i lommen, gøre en kæmpe forskel.

CONTACT

Flere fotoartikler

Videograf for virksomheder i Kolding

Videograf for virksomheder i Kolding

Ekspertvideograf for virksomheder i Kolding og det omkringliggende Trekantområde Ligesom det er en fordel at ansætte en professionel fotograf til at fange de vigtige øjeblikke i billeder, er det også essentielt at vælge en erfaren videograf til at dokumentere de...

Julefotografering og billeder – giv en personlig julegave

Julefotografering og billeder – giv en personlig julegave

Julekort med foto Julefotografering og billeder - giv en personlig julegave. Julekort med foto taget ved en professionel fotograf er bare det bedste minde i kan få. Få lavet nogle og sjove julefotos af jeres børn, jer som søskende eller kærestepar. Giv...

Boligfotograf uddannelse

Boligfotograf uddannelse

Kunne du godt tænke dig en boligfotograf uddannelse? Et frit job hvor du hver dag møder nye byer, steder og flotte boliger med hver deres eget særpræg og unikke boligindretning? Du står med en chance for at få lært alle de spændende vinkler og brug af lys der kræves...