Mange spørger tit til os om hvordan man promoverer sig på Instagram og i forbindelse med SoMe markedsføring på de sociale medier. Derfor har vi lavet “8 GODE RÅD TIL INSTAGRAM FRA FOTOGRAFEN”. De fleste tænker at Instagram oftest er for forvirrede piger, der keder sig og kun er derinde for at dele interessen for det nyeste tøj eller dee flotteste kager. Det er faktisk ikke sådan det forholder sig. Instagram og også Pinterest er genialt til at finde billeder og inspiration til de ting der interesserer dig. Her behøver du ikke læse store mængder tekst men kan ligesom i en tegneserie bladre igennem billederne.

Som professionel fotograf bruger vi ret så ofte Instagram som en naturlig del af vores forretning. Instagram kan selvfølgelig ikke stå alene. Både dine billeder, din hjemmeside og generelt din fremtoning på diverse medier er ekstrem vigtig når det kommer til online markedsføring indenfor SoMe medier såsom Instagram.

Q: Hvad er instagram?

A: Instagram er et online, socialt medie, som har specialiseret sine tjenester til fotodeling. Det betyder et sted hvor man deler billeder og videoer i et socialt forum via hashtags.

Lidt statistik for instagram

I Danmark har mere end 25% af danskerne en Instagram profil. Det vil sige at 1/4 del af danskerne er tilstede på Instagram. Det er derfor muligt at ramme flere hundrede tusind igennem markedsføring af dit medie via SoMe kampagner på Instagram. Det er dog primært personer under 30 år der benytter sig oftest af Instagram. Mens de som er ældre vælger at benytte Facebook som deres primære sociale platform.

For en professionel fotograf i Kolding giver det god mening at benytte Instagram i vores markedsføring, da vi hver dag laver professionelle billeder i vores fotostudie i Kolding midtby og hos vores kunder over hele Trekantsområdet

1.Vælg dit koncept for Instagram

Flere og flere virksomheder får øjenene op for mulighederne på Instagram. Vi hører om forskellige “influencers”, der benytter Instagram til at skabe dem et levebrød. Her har de alle hver deres koncepter de specialiserer sig indenfor og nogle får selvfølgelig større succes end andre indenfor disse nicher.

Skal du have succes med dit koncept på Instagram, så bør du lægge en stil eller et look på dine sider. Noget der skaber genkendelighed når folk ser dine billeder og historier. Sørg for at skabe en form for rød tråd på din Instagram side. Jo mere ren og professionel siden fremstår, des mere vil folk tage dig seriøs.

2.Opdater din profil med alle informationer

Når din ide og dit koncept er på plads. Så er det på tide at udfylde alle relevante informationer omkring din profil.

  • hvem er du
  • hvad vil du med dit koncept
  • hvilke stories planlægger du at levere
  • link til din hjemmeside
  • vandmærke på billeder osv.

En veldokumenteret instagram side fremstår altid meget mere professionel end end siden med et par tilfældige linser uden nogen mission og struktur. Vær åben og ærlig og inviter folk ind. Laver du videoer af dig selv, så sørg for du taler stille og roligt, ikke laver for rystede videoer eller står i for meget larm eller rod. Alt er med til at skabe en stærk profil for dig fremadrettet.

3. Brug Hashtags på alle billeder

Det er vigtigt at du bruger #hashtags hvergang du poster et billede på din Instagram profil. Hashtagget en slags “breadcrumb” eller brødkrumme på jysk. Hashtagget sørger for du dukker op i søgningerne folk laver under alle de forskellige kategorier, der findes på Instagram. Pas på du ikke sætter for mange Hashtags. Det er bedre med få, men de rigtige, istedetfor at spamme alle billederne til.

Hvad er hashtags?

Hashtag er et udtryk, som angives ved tegnet #, samt et eller flere bogstaver og/eller tal, uden mellemrum.

Eksempel på Hashtags for en fotograf:

  • #fotograf
  • #fotografkolding
  • #instagram

4. Vis interesse for andre profiler og skab et netværk

Lidt ligesom i det virkelige liv, så fungerer intet uden et netværk. 80% af stillinger besættes idag af folk fra egne eller andres netværk. Jo flere du kender der er opmærksomme på den du er og det du laver, des større er din chance for succes på de sociale medier såsom Instagram.

Like og kommenter gerne andres profiler. De kan jo finde på at gøre det samme for dig. Det er den måde hvorpå internettet fungerer. Det er det der binder internettet sammen.

Læs mere her

5. Fortæl en god historie igennem dine billeder

Instagram er billeder og video. Det er vigtigt at dit budskab ikke drukner i mængderne derude. Du er ikke den eneste der har fundet på at starte en Instagram profil om et bestemt enme. Men det skal ikke slå dig ud. For netop fordi andre vælger at slå sig ned på et eller flere bestemte emner, er det jo netop et tegn på at der er et “marked” for netop din ide og koncept. Nogle laver billeder af mad og opskrifter. Andre om tøj og design. Vi laver professionelle billeder til vores fotografiske erhverv osv. Tænk over hvad du vil og sørg for at du ikke gør noget halvhjertet.

Her finder du en en god guide til Instagram

6. Smid ikke bare billeder og videoer ud konstant

Det er vigtigt du ikke bare smider billeder og videoer ud på Instagram konstant. Husk at kvalitet er meget mere værd end kvantitet.Tænk over hvad du vil lave, hvordan det kan gøres og så brug da Instagram til at se hvad andre gør. Der er jon ingen grund til at opfinde den dybe tallerken 2 gange.

Rediger dine billeder og videoer. Sørg for de fremstår flotte og pæne og måske endda har noget over sig der kan blive dit trademark der skaber genkendelse og får folk til at følge netop din Instagram profil.

7. Hvem er din målgruppe?

Hvilke personer vil du gerne fange med din profil. Sørg for at skaber billeder eller videoer, der appellerer til din målgruppe. Du skal ikke lægge billeder op af mad hvor du gerne vil blive kendt på tøjdesign osv. Brug igen andre profiler til inspiration og se hvad de mest populære influencere indenfor din niche gør for at skabe opmærksomhed.

8. Giv ikke op

Giv aldrig op! Al begyndelse er svær og derfor skal du bare blive ved og ikke give op. På et eller andet tidspunkt vil det selvfølgelig også lykkes dig som alle de andre at få succes med din instagram niche og profil. Alting tager tid og det vil opleve du lærer noget nyt hele tiden.

Her er vores Instagram side:

https://www.instagram.com/fotografkolding/