Det er konfirmations tid og derfor er der mange fotografer der skal ud og forevige disse nye “voksne” mennesker. Som professionel fotograf til konfirmand portrætter Kolding har vi efterhånden fotograferet mere end 100 søde konfirmander i byen og over det meste af Trekantsområdet. Der er rift om de kreative og dygtige konfirmationsfotografer når vi nærmer os April måned. Så vi anbefaler faktisk i er ude i god tid med at booke jeres fotograf til billeder af konfirmanden.

Konfirmand portrætter Kolding

At fotografere konfirmander………

At fotografere konfirmander er faktisk ikke så svært, det er jo bare portrætter, men alligevel er der lidt ting man skal huske. Her er 6 tips der sikre at du ikke kommer til at skuffe konfirmanden (Eller forælderne):

At fotografere konfirmander.........

1: Vær alene med konfirmanden. Som konfirmand er man på vej ind i teenagealderen, man er blevet mere bevidst om sit udseende og sig selv generelt. Det medføre også lidt usikkerhed, noget forældre nogen gange ubevidst forstærker. Det bedste er at være alene med konfirmanden og ikke presse for meget på, giv dig god tid. Lad konfirmanden slappe af, så får du de bedste billeder.

Konfirmand portrætter Kolding

2: Eksponere efter kjolen. Pigerne er typisk klædt i flotte hvide kjoler og oftest vil fotograferingen finde sted udendørs, midt på dagen. Sørg for at eksponere billedet så kjolen ikke brænder ud. Et godt trick er at slå højlysadvarsel til i kameraet, tjek din manual.

konfirmanden Kolding

3: Naturlige poseringer. Konfirmander er børn, ikke supermodeller. Sørg for at de slapper af og posere naturligt. Guide dem uden at være kommanderende. Hvis du har en bestemt posering i tankerne så start med en sektion af kroppen, tag et par billeder, ret på næste sektion, tag et par billeder osv. På den måde er det kun små ting konfirmanden skal forholde sig til og det er nemmere.

fotografering af konfirmand

4: Lad konfirmanden være en del af processen. Husk at spørge om konfirmanden har nogen idéer, det må gerne være noget fjollet eller noget han/hun har set på nettet. Selvom det nok oftest er forældrene der har interesse i billederne, så er det fedt at lave noget konfirmanden også vil være glad for.

Lad konfirmanden være en del af processen.

5: Find det rette lys. En konfirmation bliver holdt sidst på formiddagen, det vil sige man oftest vil ende med at skulle fotografere i middagssolen, hvilket ikke altid er helt optimalt. Hvis det kan lade sig gøre så arrangere at fotograferingen skal foregå sidst på dagen, gerne 1-2 timer før solnedgang. På dette tidspunkt er lyset knapt så skarpt. Hvis fotograferingen skal foregå lige efter konfirmationen så sørg for at der er mulighed for at gå i skygge. En park med træer eller en skov er oplagt i dette tilfælde.

Brug for en kreativ portrætfotograf?

konfirmation Kolding

6: Udstyr. Som sagt tidligere er det egentligt bare portrætter, så brug det udstyr du normalt ville bruge til portrætter. Jeg vil i størstedelen af tilfældene bruge mit 70-200mm objektiv. Det giver mig mulighed for at holde lidt afstand og få en flot baggrundssløring. Et hvilket som helst objektiv over 50mm vil være fint egnet. Da billederne oftest bliver taget om dagen, vil flash ikke være en nødvendighed, men læs evt. mit tidligere indlæg om brug af flash i sollys.

Fotograf Kolding » Konfirmand portrætter Kolding