Hvordan tager man gode billeder til Instagram? Lær at tage billeder til Instagram. Billederne på en Instagram-profil er det bærende element i et opslag. Derfor er det vigtigt, at du gør dig umage for kun at poste billeder, som er af en høj standard. Medmindre det netop er din stil at vise sider af dig selv og dine omgivelser, som ikke altid er perfekte, så bør du vælge dine billeder med omhu.

Her får du nogle tips til, hvordan du kan tage rigtig gode billeder til Instagram. Desuden kan de udvalgte billeder efterbehandles, så de fremstår endnu flottere.

Find de rette motiver at tage billeder af

Uanset om det er en privat eller en mere professionel konto, så gælder det om at finde de rette motiver at tage billeder af. Undlad bare at knipse billeder af alt muligt og poste det første det bedste. Det motiv, som du gerne vil fotografere, skal være relevant i forhold til din profil, og det skal være en del af den røde tråd, som ligger i alle dine billeder.

Læs vores 8 gode råd til Instagram

Samlet set skal dine motiver ikke stikke i alle retninger. Dine følgere skal gerne opleve, at der er en vis konsensus i dine opslag.

Tag gode billeder med mobilen

Tag gode billeder med mobilen

Når det rette motiv er fundet eller bygget op, så skal selve billedet tages. Her er det vigtigt, at du har et kamera af en god kvalitet. De tager simpelthen de bedste billeder. 

Sørg for, at der kommer et velkomponeret billede ud af det. Du kan for eksempel se på motivet igennem kameraets linse i stedet for med det blotte øje. Herved får du et godt indtryk af, hvordan billeder kommer til at se ud.

Mød den professionelle fotograf her

Hav ikke altid det vigtigste placeret i centrum af billedet. Brug for eksempel billedets gitter-funktion. Her får du nogle gode linjer i forhold til opbygningen af billedet.

8 GODE RÅD TIL INSTAGRAM FRA FOTOGRAFEN

Benyt forskellige vinkler

Prøv også at tage nogle billeder af motivet set fra forskellige vinkler. Det kan give nogle ret forskellige resultater. Kravl gerne lidt rundt for at tage disse billeder. 

Sørg for, at der ikke sker alt for meget i baggrunden. Det kan give et uroligt billede, og det kan tage fokus på det, som er dit hovedmotiv. Det skal gerne være tydeligt, hvilket blikfang der er det vigtigste i billedet. 

Tag altid mange billeder. Flyt dit, og tag billederne på forskellige måder. Det giver dig et stort udvalg af billeder, hvorfra du kan plukke det eller de allerbedste fra. Når de mest velegnede billeder er fundet, så kan du efterbehandle dem, så de bliver helt perfekte. 

Læ også: